Hej hej, nu e jag här...

Nu har jag flyttat min blogg hit istället, men orkar inte riktigt skriva om allt som hänt sedan jag började blogga för nån månad sen. Så nu tänker jag dra en liten fuling och kopiera in mina inlägg från det förra stället och lägga in det här. 
Ni som redan läst det kan ju hoppa över det, annars får ni en repris =)


Fredag 26/5 2006

Tänkte börja skriva lite blogg, kanske är nyttigt för själen :) ... så varsegod, här har ni mitt första inlägg (lr vad man nu kallar det)...

Trött...

Måste kanske börja med att uppdatera er om vad som hänt denna veckan:

Söndag 21/5:
Var på husvisning, vår tredje visning var det.
Gillade det mycket redan från början, trots några brister och fel här och där.
Men jag ville inte riktigt fästa mig vid det eftersom jag visste att vi inte hade en chans att få det. Vi hade ju inte så mycket pengar att fightas med.
Men men, vi tittade och vi gillade...Gillade det så pass mycket så vi bestämde oss för att gå på den andra visningen (av samma hus), för att "känna" på det lite mer...
Och den skulle bli på tisdagen (den 23/5).


Måndag 22/5:
Den här dagen väntade vi väl mest på ett telefonsamtal, och vi fick flera stycken, men tyvärr inte det vi väntade på...Men jag kan ju säga att ju längre tiden gick sedan vi var på den där husvisningen på söndagen, ju mer blev jag att gilla huset...Ja jag fick till och med "den där känslan", när man bara vet att det är rätt...


Tisdag 23/5:
Telefonsamtalet kom!! Dessvärre kom det väldigt tidigt, men sånt får man väl leva med :) Sen kom det andra telefonsamtalet som var ännu viktigare än det första. Tjoho...fick lite mer cash att fightas med...Perfect.
Gick på visningen, mamman var med, verkade som hon gillade det hon såg...Kändes bra. Jag vet att det inte är hennes val, men för mig är det ändå ganska viktigt att veta att hon gillar det och att det har potential, för då är det nog inte bara något jag inbillat mig att det har :).
I alla fall så lämnade jag in en intresselapp till mäklaren, varpå hon förklarade att budgivningen skulle bli på torsdagen den 25/5 kl 11.
Åkte hem, blev nervig över budgivningen och började inse att det vi höll på med är ganska stort, en slags milstolpe i livet...därför blev jag ännu mer nervig.


Onsdag 24/5:
Vaknade tidigt. Mådde illa av nervositet. Vi hade bestämt att vi skulle åka upp till S-backen för att städa ur bilen invändigt. Vi hamnade på Jula där Freddan prompt skulle ha ett par Blåkläderbyxor (han ska ju faktiskt hjälpa Theres och Johan att riva deras garage i sommar, och då är det viktigt att ha ett par sådana byxor, punkt slut.) Vi köpte också en cykelhållare till bilen, sen åkte vi hem igen, hämtade Freddans cykel med punktering och SEN åkte vi till S-backen. Där uppe gjorde vi följande:
*lagade punktering på Freddans cykel
*busade med DC
*klippte gräsmattan
*grillade korv
*åt jordgubbar med mjölk och socker
När vi satt oss i bilen för att åka hem, så var den lika skitig som när vi kom...Jaha, får göra det en annan dag då...
Kom hem, blev illamående av nervositet igen...Fredrik drog till jobbet, jobbade natt.


Torsdag 25/5:
Vaknade tidigt, igen. Mådde ännu värre än i onsdags. Tiden gick oerhört sakta. Freddan hade jobbat natt, han sov, så budgivningen fick jag sköta. Åkte hem till Theres och Johan, ville ha lite stöd och råd under budgivningen. Är ute i trädgården med Theres när det ringer i min mobil, det var mäklaren som frågade vad vi ville bjuda...Men va! Klockan är ju inte 11 än, tänkte jag.Den var bara tjugo i. Mäklaren berättade vad de andra bjudit och jag bad att få återkomma inom tio minuter med mitt bud. Det verkade redan då som det var kört, och jag kände det på mig, att vi inte hade en chans. Men jag la vårat bud...Jag ska inte gå in mer på det där, mer än att vi vann budgivningen!! Vi har ett hus, snart i a f. Om besiktningsmannen inte upptäcker några riktigt allvarliga fel så flyttar vi in i slutet på augusti :)
Mådde illa resten av dagen...fattade inte vad som hänt.


Fredag 26/5:
Förstår lite mer idag...Har varit på två husvisningar till idag, även om vi nu inte var så intresserade längre, så är det ju kul att titta :)...Linda OE var med på dem, det var skoj att vara med henne, var längesen nu...Var hem till Magnus och Linda en sväng senare under kvällen, kollade lite på tv och språkade lite...Trevliga människor det där :)...Men nu förstår ni kanske varför rubriken heter som den gör...Just det, för att jag är trött :) så nu ska jag gå och sova...Go natt och sov så gott...det ska jag göra i a f.


Det var allt för denna gången.

Love // Anna

Söndag 28/5 2006

Jobbat...

Idag har jag jobbat, det var längesen jag gjorde det. Har ju haft fullt upp med skolan annars så jag har ju inte haft tid att jobba :) Men som sagt, idag hade jag tid med det.

Jag har även haft tid att hälsa på mamman (såklart, det är ju mors dag) och hälsat mina systrar välkomna hem från semester i Turkiet. Jag fick jättefina kläder av dem...Tack! så mycket, Maya och Elin.
Och god mat fick vi av mamman. Tack tack, mamma Pia.

Nu på kvällskvisten var vi ut till O och gick i motionsslingan med Per, Linda, Lena ochAndreas. Och så alla vovvarna förstås, och idag var det mååånga. Jag och Freddan har ju DC, det är 1 vovve totalt. Per och Linda har Nelson och Nelly, då blir det 3 vovvar totalt. Och Andreas och Lena har Pilly, Shy, Orca, Nike, Levis och Sonya, det blir 9 vovvar totalt. Men idag hade Andreas och Lena 2 vovvar till med sig, så jaa, det blev ju alltså totalt 11 vovvar :)

Igår så var vi till S-backen på middag, jättegott. Vi, klantskalle 1 och klantskalle 2, kom upp dit med en mors dag present till Annika. Vi städade ur bilen invändigt och donade på där uppe, vi var ju där nästan hela dagen. Och när vi hade varit där uppe ett bra tag, så får vi reda på att anledningen till varför det var middag var att LarsErik fyllde år... Åhh nej, vi har glömt hans födelsedag!! Vi trodde vi var där för mors dag...Gud va pinsamt det blev, och till råga på allt så gav LarsErik och Annika OSS paket, för vårat (antagliga) husköp. Ja där stog vi med paket i handen och inget att ge till födelsedagsbarnet...ähh fy sjutton, det var inte kul...

Nej nu ska jag snart gå och sussa tror jag, fightas lite smått mot John Blund just nu... Ska upp tidigt och ringa besiktningsman och sotare i morgon, hoppas det finns några tider snart..

Oj, Lara Croft på tv, kanske måste vara vaken till den är slut, men det är ju inte så länge till...

Ta hand om er, speciellt du...du vet vem du är...

Love // Anna



Måndag 29/5 2006

Side-by-side...

Ute och flängt en sväng idag, kollat på kyl/frys, så'n här side-by-side konstruktion :)...Finns inte så många kunde vi konstatera, men den vi vill ha fanns i alla fall.

Sotarn ringde och väckte mig i morse tjugo i åtta, fick en tid som han skulle komma i alla fall.Check.
Sedan ringde jag besiktningsmannen och fick en tid av honom också. Check.
Så fick vi tag på banken och fick en tid där också. Check.
Jag ringde även mäklaren och fick svar på min fråga, så: Check!

Då var allt gjort som skulle göras idag...skönt.
Nu ska jag slappa i 10 min och sen ska jag laga mat...

Skepp o hoj...

Love // Anna



Onsdag 31/5 2006

"Slappardag"...

Gäsp...Idag har jag inte gjort ett dyft, bara suttit och kollat på tv. Känner mig väldigt slö. Visst, jag har varit ut med DC, men just inget mer än så.
Är ganska skönt att ha en sån här dag ibland, eller i alla fall en halv sån här dag...Jag blir väldigt rastlös om jag ska sitta så här en hel dag.
Nej, undra just vad jag ska hitta på, funderar på att åka runt och kolla priser på lite saker som kan bli nödvändiga när vi flyttar. Typ postlåda, trädgårdsverktyg och sånna saker. Ska nog väcka Freddan och höra om han vill följa med.

Men nu orkar jag inte skriva nåt mer...så...

Take care.

Love//Anna


Tisdag 6/6 2006

Nationaldag

Ok, idag är det Sveriges nationaldag, vad ska man hitta på då då??
Vi kan ju knappast jämföra vårat nationaldagsfirande med norrmännens.
Men nu har ju nån smart människa bestämt att den 6/6 varje år ska vara en helgdag, ja då kanske den blir roligare, lr vadå?
Det har bara blivit en till anledning till att alla 14 kan springa runt på stan och skrika, åhh va full jag är, efter att ha smuttat på några folköl. Och förresten, det hjälper väl inte att själva nationaldagen är en röd dag, för folk firar ju oftast mer på kvällen än vad de gör under dagen, så det vore ju bättre om dagen EFTER nationaldagen är en röd dag =).
Men men, nu ska jag inte sitta här och beklaga mig över något som jag egentligen inte bryr mig särskilt mycket i...Kände mest bara för att klaga på något, får konstigt nog ett sådant begär ibland...Det händer inte ofta, men som sagt, ibland.

Besiktningen av huset gjordes igår , likaså provtryckningen. Besiktningen gick väl bra, inga större överraskningar blev det. Bör väl dräneras om inom 5 år, men det är ju sådant man får räkna med när man köper ett gammalt hus. Det var väl det största "felet".
Provtryckningen gick ju dessvärre inte lika bra, läckte i skorstenen. Går att åtgärda, för runt 10 000:-. Känner dock att jag inte tänker ge upp det huset, för den "lilla" summan. Det vore ju bara dumt.
Så, japp, nu har vi bestämt oss för att köpa det. Tjoho, vi ska få ett eget hus, med en egen liten tomt, med äppelträd och hallonbuskar *hihi*

Sommarjobb har jag fått också, på SSAB. Så dom pengarna kommer ju väl tll pass nu, må jag säga.

That's all, folks!

Love// Anna



Måndag 19/6 2006

Long time no see...

Oj då. Är väl inte så duktig på att skriva så ofta som jag skulle vilja =) men nu är jag här igen.
Har nu jobbat på SSAB i en vecka och trivs redan jättebra. Jobbet är helt ok och människorna är toppen. Sen har jag ju min mamma där också, ska faktiskt bli riktigt skoj att jobba vid henne i sommar. Får väl se hur trötta vi är på varandra i augusti =).

Såg att jag hade mer att uppdatera:

Huset fick vi ner 12 500:-, pga att skorstenen läckte *tjoho*

DC har fått ögoninflammation först i ena ögat, sen spred det sig till andra ögat. Och när det var bra i det första ögat så tog det om i det ögat, så nu har han i båda ögonen. Men det börjar bli bättre nu, peppar peppar.

Min mamma har varit ute och fyllecyklat med hennes väninnor, och historien om hur de hade haft det var väldigt skoj, och mailet min mamma skrev när hon kom hem den kvällen, var ännu roligare. Så tack mamma, det var längesen jag skrattade så mycket =)

Linda OE har fyllt 22 och bjöd på mat och fest. Det blev en trevlig kväll som började med en hel del bål för min del.

Och nu äntligen har jag tagit premiärdoppet för i år. Jag, syster, Freddan, DC och Magnus åkte ut till Magnus stuga och plaskade med alla grodyngel i sjön. DC verkade ha riktigt skoj. Magnus gafflade som vanligt =). Men jag tycker om honom ändå.

Så där nu är ni med lite mer i svängarna.

Nu blir det en tur till ICA för att sedan åka hem och laga mat, helst till ett helt kompani, så man har matlådor för ett bra tag framöver =). Freddan ska göra köttfärslimpa *mums*.

Tack och hej. Leverstapadej.

Love//Anna



Söndag 25/6 2006

Jaha, då var det slut...finito...

Ja så gick Sverige och åkte ur vm...Vad är det för stil...Inte för att jag gillar fotboll så överdrivet, men jag måste erkänna att det är lite skoj att hänga med i i alla fall...man blir lite smått patriotisk när det pågår sånna här evenemang...Synd killar. Bättre lycka nästa gång.

Ja och så har det varit midsommar också, var skönt att bara mysa med Freddan och puppy. Åkte upp till S-backen och grillade, bara jag och Freddan. Svärföräldrarna var i Rättvik och campade men skulle komma hem under kvällen. Hade en härligt lugn kväll, älskar sånna, när dom blir så där perfekta. Underbart.
Midsommardagen spenderades även den i S-backen där det grillades igen, men den här gången med större umgänge. Mysigt även det. Så hela midsommar helgen har varit perfekt för mig.

Idag har jag och DC varit ute på cykeltur, tre gånger. Bestämde mig för att lära DC springa brevid cykeln. Sagt och gjort. Eller han behövdes inte läras, han kunde det redan, och jag blev helt paff, men fortsatte glatt att cykla. Så nu blir det mycket cykelturer :)

Nej, sova nu, jobba sen. Ska upp kl.06:00 :(

Take care.

Love// Anna